Economia zonei euro îşi revine după criza COVID

168
Economia zonei euro îşi revine după criza COVID - economiaeuro-1629811106.jpg

Articole de la același autor

Economia zonei euro își revine după criza provocată de pandemia COVID. Ce s-a schimbat este faptul că serviciile, mai ales turismul, hotelurile şi restaurantele, paralizate în primele etape ale pandemiei, tind să devină motorul principal de creştere.

În schimb, industria afectată de diferite penurii şi perturbări în lanţurile de aprovizionare, are motoarele reduse. Evoluţia economică este încurajatoare, însă dă şi de gândit. Penuriile şi problemele de pe lanţurile de aprovizionare nu sunt ceva nou şi nimeni nu ştie când vor înceta. Pe de altă parte, Spania, o economie dependentă puternic de turism, dansează şi petrece pe un vulcan de COVID, scrie Bloomberg.

Indicele anticipativ PMI compozit pentru zona euro al IHS Markit a atins un minim pe două luni de 59,5 în august, faţă de 60,2 în iulie, situându-se însă în continuare peste nivelul de 50 ce separă creşterea de declin, scrie CNBC. Indicele este realizat pe baza unor chestionare trimise directorilor de achiziţii din companii.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4302 secunde