Edward Snowden a solicitat azil politic în 21 de țări

98
Edward Snowden a solicitat  azil politic  în 21 de țări - edwardsnowden-1372801164.jpg

Articole recomandate

Fostul consultant al serviciilor de informații americane Edward Snowden a solicitat azil politic în 21 de țări, printre care se numără Rusia, Islanda, Ecuador, Cuba, Venezuela, Brazilia, India, China, Germania, Polonia și Franța, relatează France Presse.

Aceste cereri în numele lui Snowden au fost făcute de Sarah Harrison, o angajată britanică a WikiLeaks, care îl însoțește pe fugar din data de 23 iunie, când Snowden a părăsit Hong Kong, unde se ascundea după ce a demascat programul de supraveghere electronică al guvernului SUA, cu destinația Moscova, capitala rusă ce urma să devină doar un punct de tranzit spre o altă destinație, dar unde se află și astăzi.

"Cererile de azil au fost predate unui responsabil al Serviciului consular rus de pe aeroportul Șeremetievo, luni seara târziu", potrivit unui comunicat postat pe WikiLeaks. "Documentele evidențiază riscurile de persecuție cu care se confruntă Snowden în Statele Unite și Consulatul rus a început să le distribuie unor ambasade la Moscova", se menționează în declarația amintită. 

v v v

Polonia a anunțat, ieri, că nu îi va acorda azil politic lui Snowden.

"A sosit o cerere care nu respectă condițiile formale ale unei cereri de azil. Și chiar dacă le-ar fi respectat, nu i-aș fi dat o recomandare pozitivă", a declarat ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Iulie 2013
Stire din Actual : Tragedie  la Cirque  du Soleil
Pagina a fost generata in 0.3362 secunde