Elveţia îşi suspendă participarea la un program ONU pentru primirea de refugiaţi

76
Elveţia îşi suspendă participarea la un program ONU pentru primirea de refugiaţi - elvetiarefugiati-1671466478.jpg

Articole de la același autor

Elveţia şi-a suspendat participarea la un program al ONU menit să reinstaleze refugiaţi vulnerabili, din lipsă de capacităţi de găzduire, copleşite de un aflux de persoane care au fugit de războiul din Ucraina, au anunţat luni autorităţile elveţiene, informează AFP.

„Programul de reinstalare nu va fi vizat, doar admisiile vor fi temporar suspendate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Secretariatului de stat pentru Migraţie, Lukas Reider, într-un comunicat.


El a confirmat astfel informaţii publicate în ediţiile de duminică ale ziarelor NZZ şi Le Temps.

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al ONU (UNHCR) se străduieşte să-i reinstaleze în ţări terţe pe unii dintre refugiaţii cei mai vulnerabili care trăiesc în condiţii precare în comunităţile lor de primire.

Pentru anul 2022, UNHCR a estimat că aproape 1,5 milioane de refugiaţi au nevoie să fie reinstalaţi, chiar dacă doar o parte din aceste locuri sunt disponibile.


Elveţia, care numără 8,7 milioane de locuitori, s-a angajat să reinstaleze 1.820 de refugiaţi vulnerabili în 2022 şi 2023.

Însă Le Temps şi NZZ am Sonntag au informat că Ministerul Justiţiei a decis în timpul unei reuniuni la sfârşitul lui noiembrie să suspende programul.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2563 secunde