Elveția renunță la secretul bancar

113
Elveția renunță la secretul bancar - elvetia-1381911269.jpg

Articole recomandate

Elveția a semnat un acord internațional privind combaterea evaziunii fiscale, punând capăt practic secretului său bancar, a anunțat ieri Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD), transmite Reuters.
La presiunile autorităților europene și americane, care vor să lupte împotriva evaziunii fiscale, sprijinul politic în Elveția pentru secretul bancar a scăzut gradual, deschizând calea pentru semnarea de acorduri fiscale cu autoritățile străine.

Astfel, Elveția a devenit a 58-a țară care se alătură convenției OECD cu privire la schimbul de informații fiscale cu autoritățile fiscale străine, potrivit Capital.ro.

Chiar dacă nu s-a angajat să facă schimb automat de informații cu privire la rapoartele fiscale, Elveția va răspunde la cererile autorităților fiscale din alte state vizând cazuri individuale.

"Aderarea Elveției la convenția de asistență mutuală în domenii fiscale trimite un mesaj clar și puternic că Elveția este parte a comunității de state care consideră cooperarea internațională în domeniul fiscal ca o necesitate", a declarat secretarul general al OECD, Angel Gurria.

Până acum multe autorități fiscale și guvernele lor aveau dificultăți în a realiza investigații fiscale transfrontaliere, greutăți care au fost sporite de deschiderea frontierelor față de fluxurile de capital și utilizarea de noi tehnologii pentru transferul banilor.

Convenția fiscală a OECD a fost semnată de ambasadorul Elveției la OECD, Stefan Flückiger. Următorul pas, care ar putea fi unul dificil, este ratificarea convenției de parlamentul elvețian. Acest lucru ar putea dura până la un an și jumătate, existând riscul unui impas dacă va fi supus referendumului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Cel mai frumos domeniu schiabil al României
Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Un pod înfricoșător
Pagina a fost generata in 0.3513 secunde