Emirul Qatarului: Israelului nu ar trebui să i se dea undă verde nelimitată şi necondiţionată pentru a ucide

367
Emirul Qatarului: Israelului nu ar trebui să i se dea undă verde nelimitată şi necondiţionată pentru a ucide - 1-1698138665.jpg
Emirul Qatarului a îndemnat, marţi, 24 octombrie, comunitatea internaţională să nu ofere Israelului „autorizaţie nelimitată pentru a ucide” palestinieni în lupta sa împotriva Hamas şi a atenţionat împotriva unei grave escaladări ce ameninţă securitatea regională şi globală, informează agenţia AFP.

„Noi spunem ajunge. Israelului nu ar trebui să i se dea undă verde necondiţionată şi autorizaţie nelimitată de a ucide”, a spus şeicul Tamim bin Hamad al-Thani într-un discurs anual în deschiderea Consiliului consultativ Shura din acest stat din Golf, în primele sale comentarii publice de când Qatarul a început eforturile de mediere între Israel şi Hamas.

Potrivit Ministerului Sănătăţii palestinian, numărul de morţi în Fâşia Gaza a depăşit 5.000 după două săptămâni de bombardamente israeliene ca răspuns la atacul Hamasului din 7 octombrie în sudul Israelului, în care gruparea islamistă a ucis peste 1.400 de persoane şi a capturat peste 200 de ostatici.

De atunci Qatarul, important producător de gaz, are un dialog deschis atât cu Israel, cât şi cu Hamas, care a dus la eliberarea a patru ostatici deţinuţi de gruparea islamistă, inclusiv două femei israeliene.

„Cerem o poziţie regională şi internaţională serioasă împotriva acestei escaladări periculoase la care suntem martori, care ameninţă securitatea regiunii şi a lumii”, a subliniat şeicul Tamim.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6218 secunde