Emisari ai SUA şi UE îndeamnă Kosovo şi Serbia să nu alimenteze violenţa

95
Emisari ai SUA şi UE îndeamnă Kosovo şi Serbia să nu alimenteze violenţa - suakosovo-1671043788.jpg

Articole de la același autor

Emisari ai Uniunii Europene şi Statelor Unite au cerut miercuri Kosovo şi Serbiei să rămână calme şi să nu alimenteze criza etnică în curs din nordul Kosovo, unde sârbii au ridicat baricade pentru a împiedica acţiunile poliţiei, informează Reuters.

Protestatarii sârbi din nordul Kosovo au blocat principalele drumuri şi au avut loc schimburi de foc cu poliţia după arestarea unui fost poliţist sârb pentru că ar fi atacat instituţii şi oficiali din Kosovo în timpul tensiunilor în creştere dintre autorităţi şi minoritatea sârbă.

Aproximativ 50.000 de sârbi care trăiesc în partea de nord a Kosovo refuză să recunoască autoritatea Priştinei şi vor să se alăture Serbiei.

Marţi a marcat a patra zi de blocaje, iar protestatarii nu au dat semne că vor îndepărta camioanele pline cu pietriş şi alte maşini grele de pe străzile principale.

După întâlnirea cu prim-ministrul kosovar Albin Kurti, emisarul SUA pentru Balcanii de Vest, Gabriel Escobar, a declarat că a cerut tuturor să rămână calmi, invocând necesitatea continuării dialogului.

Provincia Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008, dar Belgradul refuză să o recunoască drept stat. Cu toate acestea, UE mediază discuţiile pentru normalizarea relaţiilor, iar Bruxelles-ul a prezentat deja un plan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5076 secunde