Emmanuel Macron acuză Rusia de destabilizarea Caucazului

172
Emmanuel Macron acuză Rusia de destabilizarea Caucazului - macronacuza-1665670138.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat Rusia că a făcut jocul Azerbaidjanului, cu o complicitate turcă, în faţa Armeniei şi că îşi continuă manevra de destabilizare în regiunea Caucaz, informează AFP.

„Rusia s-a amestecat în acest conflict, ea a făcut în mod clar jocul Azerbaidjanului, cu o complicitate turcă, şi a revenit acolo (în Caucaz) pentru a slăbi Armenia”, a afirmat Macron într-un interviu difuzat de canalul de televiziune France 2.

„Este o manevră de destabilizare a Rusiei care, în Caucaz, caută să provoace dezordine pentru a ne slăbi şi a ne diviza pe toţi”, a adăugat preşedintele Macron.

Armenia, aliată a Rusiei, şi Azerbaidjanul, susţinut de Turcia, s-au confruntat în două rânduri, în ultimele trei decenii, în 2020 şi în anii 1990, pe tema suveranităţii asupra enclavei Nagorno-Karabah din Azerbaidjan, care este populată de armeni.

Războiul din 2020 a curmat vieţile a peste 6.500 de militari şi s-a încheiat printr-un armistiţiu negociat de Rusia. Armenia a cedat teritorii pe care le controla de decenii, iar Moscova a desfăşurat circa 2.000 de militari care să supravegheze acest armistiţiu fragil.

„Aceşti militari sunt, după cum se pretinde, poliţişti de frontieră. Rusia a folosit acest conflict ce data de mai multe decenii”, a insistat Macron.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6127 secunde