Emmanuel Macron, "contact direct" cu Vladimir Putin

129
Emmanuel Macron,

Articole recomandate

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că va avea în următoarele zile un „contact direct” cu omologul său rus Vladimir Putin cu privire la industria nucleară civilă şi centrala Zaporojie, în legătură cu care Moscova şi Kievul se acuză reciproc de bombardamente, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Intenţionez să am un contact direct cu el (n.r. - Vladimir Putin) în următoarele zile, în primul rând pe subiecte ce ţin de industria nucleară civilă şi centrala Zaporojie, după un schimb cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi”, a afirmat preşedintele francez, în timpul vizitei sale la Salonul Primarilor din Parcul Expoziţional din Paris.

De partea rusă, „deocamdată nu există niciun acord cu privire la o convorbire la telefon cu preşedintele francez”. „La drept vorbind, nu există nicio propunere concretă cu privire la acest subiect”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la finalul summitului Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă, la Erevan.
 

Operatorul ucrainean Energoatom a anunţat că trei centrale nucleare ale ţării au fost deconectate, miercuri, de la reţeaua electrică după lovituri ruse ce au vizat infrastructuri energetice şi au provocat pene masive de curent.

„Strategia rusă este de a aduce la disperare populaţia”, a afirmat Emmanuel Macron. „Şi parlamentarii noştri au un rol de jucat”, a adăugat preşedintele francez, amintind că Franţa va găzdui, pe 13 decembrie, „o conferinţă la Paris pentru rezistenţa şi rezilienţa ucraineană”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4437 secunde