Emmanuel Macron i-a propus lui Vladimir Putin construirea de garanţii concrete de securitate

125
Emmanuel Macron i-a propus lui Vladimir Putin construirea de garanţii concrete de securitate - emmanuel-1644328748.jpg

Articole recomandate

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că i-a propus, luni, omologului rus Vladimir Putin „construirea de garanţii de securitate concrete” pentru toate statele implicate în criza ucraineană, după un tete-a-tete de cinci ore care a avut loc la Moscova, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Preşedintele Putin m-a asigurat de disponibilitatea sa de a mă angaja în această logică şi de dorinţa sa de a menţine stabilitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a adăugat preşedintele Macron în cadrul unei conferinţe de presă comune, în care a menţionat „termeni de convergenţă” între Rusia şi Franţa, fără a da detalii.

La rândul său, liderul de la Kremlin a dat asigurări că este gata să facă totul pentru a se ajunge la compromisuri şi pentru a se evita o escaladare militară a conflictului ruso-occidental din jurul Ucrainei.

„De partea noastră, vom face totul pentru a găsi compromisuri care să poată satisface pe toată lumea”, a declarat Putin, asigurând că nici el, nici preşedintele Macron nu vor un război Rusia-NATO care „nu ar avea niciun câştigător”. „Trebuie găsită o soluţie pentru a ieşi din această situaţie”, a estimat preşedintele Putin. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4604 secunde