Emmanuel Macron, în vizită la bordul submarinului nuclear "Le Terrible"

173
Emmanuel Macron, în vizită la bordul submarinului nuclear

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a petrecut, marți, câteva ore la bordul unui submarin nuclear francez, în largul coastelor Bretaniei, în cursul unei vizite menite să semnaleze angajamentul Parisului față de descurajarea nucleară și în care, potrivit relatărilor, ar fi asistat la simularea unei lansări de rachete, relatează BBC News. 


Președintele Macron a fost transportat cu elicopterul la bordul submarinului "Le Terrible", în Atlantic, la circa 300 km în largul coastelor franceze. 


Președinția franceză a publicat ulterior o fotografie care îl arată pe Macron în timp ce era coborât din elicopter la bordul submersibilului.


Franța deține o flotă de patru submarine nucleare purtătoare de rachete, printre care "Le Terrible", avioane de atac și în jur de 300 de focoase nucleare operaționale. 


Macron a subliniat importanța pentru Franța a descurajării nucleare, pe care a descris-o drept "un pilon esențial al securității". 


Potrivit BBC, prezența lui Macron la bordul submarinului a făcut parte dintr-o vizită de o zi la facilitățile militare nucleare de la baza Ile Longue, în apropiere de Brest. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.381 secunde