Emmanuel Macron îndeamnă Berlinul la solidaritate europeană

96
Emmanuel Macron îndeamnă Berlinul la solidaritate europeană - macronindeamna-1666025280.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a îndemnat duminică Germania la solidaritate europeană în faţa creşterii preţurilor la energie, avertizând asupra distorsiunilor concurenţei la care ar putea conduce planul masiv al Germaniei de ajutor pentru gospodării şi companii, transmite AFP.

„Nu ne putem menţine la politici naţionale, deoarece asta creează distorsiuni pe continentul european”, a spus el într-un interviu pentru cotidianul francez Les Echos.

„Europa noastră, ca şi în timpul crizei Covid, se află într-un moment al adevărului. Trebuie să acţionăm cu unitate şi solidaritate”, a pledat şeful statului francez.

Guvernul lui Olaf Scholz, acuzat că face opinie separartă cu planul său de sprijin de 200 de miliarde de euro pentru a-şi proteja gospodăriile şi companiile, este sub presiunea mai multor parteneri din UE pentru a accepta mai multă solidaritate financiară.

„Germania se află într-un moment de schimbare de model al cărui caracter destabilizator nu trebuie subestimat”, a recunoscut Emmanuel Macron.

„Dar dacă vrem să fim coerenţi, nu strategii naţionale trebuie adoptate, ci o strategie europeană”, a insistat el.

Şeful statului s-a declarat, însă, încrezător în puterea cuplului franco-german şi în capacitatea lor de a duce împreună o strategie ambiţioasă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5872 secunde