Emmanuel Macron nu exclude să îi retragă lui Putin Legiunea de Onoare

199
2
Emmanuel Macron nu exclude să îi retragă lui Putin Legiunea de Onoare - 1-1676021389.jpg

Articole recomandate

Preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus să retragă Legiunea de Onoare acordată de predecesorul său Jacques Chirac preşedintelui rus Vladimir Putin în 2006, explicând totodată că doreşte să aleagă „momentul potrivit pentru a face asta”, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Şeful statului francez i-a remis, miercuri seară, preşedintelui Volodimir Zelenski, în trecere prin Paris în a doua călătorie în afara Ucrainei de la începutul invaziei ruse, Marea Cruce a Legiunii de Onoare. Aceasta este cea mai înaltă distincţie pe care un preşedinte francez o poate decerna unui omolog.

Întrebat de presă la finalul unui summit european la Bruxelles, în cursul nopţii de joi spre vineri, Emmanuel Macron a explicat că această distincţie este „un element de justiţie şi de recunoaştere din partea ţării noastre” în ceea ce îl priveşte pe preşedintele ucrainean.

Dar ceremonia informală de remitere a Legiunii de Onoare lui Volodimir Zelenski la Palatul Elysee, de unde Emmanuel Macron a postat un videoclip pe Twitter, a reanimat cererile ca Franţa să îi retragă această distincţie lui Vladimir Putin.

În 2006, Jacques Chirac i-a înmânat preşedintelui rus Marea Cruce a Legiunii de Onoare. Decizia stârnit imediat polemică. Organizaţia „Reporteri fără Frontiere” a încercat în special în instanţă, dar fără succes, să-l priveze de ea pe liderul de la Kremlin. 

Comentează știrea

EUGEN
10 februarie 2023
LEGIUNEA DE ONOARE

SI LA FRANCEZII CA LA NOII ( UITE POPA NU E POPA) DE-A VATII ASCUNSELEA CU MEDALIILE SIDISTINCTIILE ASTA INTARESTE VALOAREA ACESTEI DISTINCTII ,DAR LA FRANCEJII SE POATE . PE MARESALUL Philippe Petain ODATA EROU WWI DUPA AIA TRADATOR SI CONDAMNAT LA MOARTE WWII .avea dreptate LEV TROKY ( REVOLURIILE SI RAZBOAILE AJUNG LA FINAL PRIN A-SI MINCA COPII) MARILE DISTINCTII SI STATUILE NU TREBUIESC DATE/ FACUTE DECIT POST MORTEM

EUGEN
20 februarie 2023
gaze DE STRUT

SARACA FRANTA A FOST LEU SI A AJUNS HIENA , ULTIMII DOI PRESEDINTII AU ASERVIT FRANTA TRANSFORMINTA IN LACHEU

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5482 secunde