Emmanuel Macron va efectua, la începutul lui februarie, o vizită în Polonia

180
Emmanuel Macron va efectua, la începutul lui februarie, o vizită în Polonia - emmanuel-1580245969.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron va efectua pentru prima dată, în perioada 3-4 februarie, o vizită oficială în Polonia, țară cu care Franța are divergențe asupra mai multor probleme de interes european, printre care statul de drept și clima, informează AFP. 


Această deplasare va avea o importantă dimensiune politică, prin întrevederile cu președintele polonez Andrzej Duda și cu premierul polonez Mateusz Morawiecki, la Varșovia, în data de 3 februarie, a precizat Președinția franceză. 


"Alegerea Poloniei pentru prima sa deplasare europeană în 2020 este importantă pentru a clarifica poziția franceză asupra a numeroase dosare europene, pentru a deschide noi domenii de cooperare cu un partener major al UE și a sublinia necesitatea de a proteja valorile democratice europene", a explicat Președinția Franței. 


Parisul are dezacorduri cu Varșovia de la instalarea la putere în Polonia a partidului conservator naționalist Lege și Justiție (PiS), criticat în special pentru blocarea unor progrese la nivel european în probleme cum ar fi agenda neutralizării emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, dar și pentru reformele sale controversate privind statul de drept.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4849 secunde