Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

111
Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific - macrondeplasare-1665064729.jpeg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va deplasa la Bangkok pe 18 noiembrie pentru summitul anual al Forumului de Cooperare Asia-Pacific (APEC), o regiune devenită prioritară pentru diplomaţia franceză, a informat Palatul Elysée, transmite AFP.

„Această primă invitaţie adresată unui şef de stat francez de la crearea acestei organizaţii în 1989 reflectă progresele înregistrate de la lansarea unei strategii indo-pacifice în 2018, precum şi potenţialul pentru o nouă cooperare în această regiune care acoperă 93 % din zona economică exclusivă franceză şi unde locuiesc 1,5 milioane dintre compatrioţii noştri, în special în Noua Caledonie, Polinezia Franceză, Wallis-şi-Futuna, Mayotte şi pe insula Reunion”, a declarat preşedinţia franceză pentru AFP.

Preşedintele Emmanuel Macron va participa la întâlnire după summitul G20 din Indonezia (15-16 noiembrie). Şeful statului francez va avea discuţii cu partenerii noştri despre noi proiecte în regiunea indo-pacifică, conform informaţiilor furnizate de Palatul Elysée.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5832 secunde