Epidemie de asasinate politice în Mexic, pe măsură ce alegerile generale se apropie

189
3
Epidemie de asasinate politice în Mexic, pe măsură ce alegerile generale se apropie - odawjmhhc2g9zdu5mjmyntzizmzizdqw-1525694429.jpg

Articole recomandate

Doi oficiali politici au fost uciși în weekend în statul mexican Chihuahua, la frontiera cu SUA, ridicând la cinci numărul politicienilor asasinați într-o săptămână în Mexic odată cu apropierea alegerilor generale la 1 iulie, transmite AFP, citată de Agerpres. 


Cadavrul lui Eduardo Aragon, lider la partidului conservator Encuentro Social, dat dispărut de vineri, a fost găsit duminică având mâinile legate și ciuruit de gloanțe în portbagajul mașinii sale, pe o șosea din statul Chihuahua, conform poliției mexicane.

Câteva ore mai târziu, câteva apeluri telefonice anonime anunțau cum bărbați înarmați au deschis focul și au incendiat case și magazine din micul oraș Ignacio Zaragoza, în același stat Chihuahua.

Forțele de poliție au descoperit trei cadavre în ruinele a șase vile și magazine incendiate și, într-un râu din apropiere, cadavrul Lilianei Garcia, candidată a Partidului Revoluției Democratice (PRD, de stânga; a treia formațiune în Congresul național) la primăria orașului Ignacio Zaragoza.

Printre locuințele incendiate se aflau și cele aparținând a doi responsabili ai PRD, a explicat poliția.

În cursul după-amiezii, polițiștii au descoperit cadavrele a patru persoane, printre care și o femeie, într-un vehicul incendiat în localitatea Gomez Farias, tot în statul Chihuahua.

Violențele politice se înmulțesc în Mexic odată cu apropierea scrutinului de la 1 iulie, când vor fi aleși președintele țării, pentru un mandat de șase ani, parlamentul, precum și primari și consilii locale.

Vineri, poliția a găsit cadavrul lui Addiel Zermann Miguel, 39 de ani, candidat al Encuentro Social la Tenango del Aire, în statul Mexic, și, cu o zi în urmă, cel al lui Alejandro Gonzalez Ramos, primar conservator al orașului Pacula, în statul Hidalgo, împușcat mortal în timp ce se afla la volanul mașinii sale.

Duminica trecută, primarul orașului Jalisco, în vestul țării, Jilotlan de los Dolores, candidat pentru un nou mandat din partea Mișcării Cetățenești, a fost de asemenea împușcat mortal.

În luna martie a acestui an, aproximativ 30 de candidați la alegerile care vor avea loc în iulie în Mexic au fost uciși.

Victimele sperau să candideze pentru un mandat la alegerile pentru primării și consiliile regionale.

Bandele criminale alimentate cu bani din traficul de droguri încearcă să controleze politica, în special la nivel local, și îi iau ca ținte pe politicienii care ar putea acționa împotriva lor.

2017 a fost cel mai sângeros an pentru Mexic din ultimele două decenii, fiind înregistrate 29.000 de crime.


Comentează știrea

Test
7 mai 2018
Test

Test

test
8 mai 2018
test

test

test
8 mai 2018
merge

gata, merge acum!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8847 secunde