Epidemie de holeră în Cuba

169
Epidemie de holeră în Cuba - havanaposter-1358263960.jpg

Autoritățile din Cuba încearcă să țină sub control o epidemie de holeră care a îmbolnăvit zeci de persoane la Havana, capitala cubaneză cu 2,2 milioane de locuitori și o destinație turistică populară, relatează Reuters, citată de Agerpres.


Ministerul cubanez al Sănătății a afirmat că epidemia a fost descoperită la 6 ianuarie și este ținută sub control, fiind confirmate, până în prezent, 51 de îmbolnăviri.

În replică, potrivit unui oficial al Ministerului și unui doctor implicat direct în lupta împotriva epidemiei, lucrurile stau altfel în capitala cubaneză, fiind suspectate sute de cazuri de holeră.

Zeci de mii de turiști se află în vizită la Havana, însă nu există până la acest moment rapoarte privind străini bolnavi de holeră.

Holera se manifestă prin tulburări digestive grave și vărsături excesive, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului și, în cazul în care nu primește imediat îngrijiri, acesta poate muri în doar câteva ore. Boala este extrem de contagioasă, răspândindu-se prin apă de băut sau alimente contaminate, completează sursa citată.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Octombrie 2012
Stire din Actual : Epidemie  de meningită în SUA
Luni, 10 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Stilul REGGAETON, interzis în CUBA
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Diverse : Stilul REGGAETON, interzis în CUBA
Pagina a fost generata in 0.2373 secunde