Episcop american, declarat vinovat pentru că a acoperit faptele unor preoți pedofili

203
Episcopul William Lynn a fost declarat vinovat, în Philadelphia (SUA, Pennsylvania) pentru că a acoperit preoți pedofili, devenind astfel primul oficial catolic american de rang înalt sancționat de justiție într-un astfel de caz.
În vârstă de 61 de ani, Lynn a fost declarat vinovat de punerea în pericol a vieților copiilor. El își va afla pedeapsa la 13 august.
Fost responsabil de personalul diocezei din Philadelphia, episcopul este acuzat că a ascuns cazurile de agresiuni sexuale și că nu a făcut nimic pentru a îndepărta cel puțin doi preoți din posturile care îi puneau în contact cu minorii.
Unul dintre acești doi preoți, James Brennan, este acuzat în același proces de agresiuni sexuale împotriva unor băieți în anii ’90.
Al doilea, preotul Edward Avery, a pledat vinovat și a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între doi ani și jumătate și cinci ani de închisoare.
Juriul nu a putut da un verdict împotriva lui Brennan, explicând că are nevoie de "clarificări" în privința acuzațiilor care i se aduc. "Toți jurații vor să se facă dreptate", a declarat unul dintre ei, Isa Logan. "Dar noi vrem să facem ce este corect".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7562 secunde