Episcopii catolici din Germania spun că furnizarea de arme Ucrainei este compatibilă cu doctrina creştină

56
Episcopii catolici din Germania spun că furnizarea de arme Ucrainei este compatibilă cu doctrina creştină - episcopigermania-1646929970.jpg

Articole de la același autor

Episcopii catolici din Germania consideră că furnizarea de arme Ucrainei este compatibilă cu învăţăturile creştine, care afirmă dreptul la autoapărare în cazul unui atac, după ce chestiunea a stârnit mari dezbateri în urma invaziei Rusiei asupra vecinului său, începută acum două săptămâni.

Germania a refuzat mult timp să livreze arme regiunii, în acord cu o politică ce interzice Berlinului să trimită arme în zone de conflict. Însă atacul Rusiei asupra Ucrainei a determinat Germania să îşi schimbe poziţia, iar guvernul de la Berlin a anunțat că va trimite și armament Ucrainei, nu numai căști și echipamente de protecție.

Episcopii catolici au spus că se aşteaptă ca lupta pentru o Europă liberă să dureze mult, conform unor comentarii făcute miercuri în cadrul conferinţei lor anuale.

Invazia rusă din Ucraina este un atac asupra democraţiei, libertăţii civile şi drepturilor omului din Europa, potrivit episcopului de Augsburg, Bertram Meier, preşedintele Comisiei Mondiale a Bisericilor de la Conferinţa Episcopilor din Germania.

„Confruntarea cu forţele care au în minte altă Europă nu se va încheia atunci când războiul din Ucraina se va termina”, a adăugat Meier, potrivit DPA, preluată de Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5077 secunde