Era combustibililor fosili din Rusia se va încheia în Europa

226
Era combustibililor fosili din Rusia se va încheia în Europa - eracombustibililorfosilidinrusia-1651169789.jpg

Articole de la același autor

„Anunțul Gazprom privind oprirea unilaterală a livrării de gaze către anumite state membre ale UE reprezintă o altă provocare din partea Kremlinului. Dar utilizarea de către Kremlin a combustibililor fosili pentru a încerca să ne șantajeze nu ne surprinde deloc. Comisia Europeană s-a pregătit în acest sens, în strânsă coordonare și solidaritate cu statele membre și cu partenerii internaționali. Răspunsul nostru va veni imediat, într-un mod unit și coordonat”, a declarat Ursula Gertrud von der Leyen – șefa Comisiei Europene. Ea a anunțat următoarele măsuri:

Comisia își va intensifica colaborarea cu așa-numitele grupuri regionale de state membre, care își pot demonstra reciproc solidaritatea nemijlocită. Astfel, se va atenua orice impact asupra unor eventuale întreruperi ale aprovizionării cu gaze.

În al doilea rând, Comisia va acționa pentru se asigura un nivel suficient de aprovizionare cu gaze și de stocare a acestora pe termen mediu. Planul de acțiune REPowerEU va contribui deja, din acest an, la reducerea semnificativă a dependenței țărilor UE de combustibili fosili din Rusia.

S-a ajuns la un acord cu SUA pentru a asigura importuri suplimentare de gaze, în acest an și în anii care vin. În plus, Comisia colaborează strâns cu statele comunitare pentru a asigura aprovizionarea alternativă cu gaze și din partea altor parteneri.

Pe termen mai lung, REPowerEU va ajuta Uniunea Europeană să treacă la o aprovizionare cu energie mai fiabilă, mai sigură și mai durabilă. La jumătatea lunii mai Comisia Europeană va prezenta planurile de accelerare a tranziției verzi.

„Fiecare euro pe care îl investim în sursele regenerabile de energie și în eficiența energetică este o plată anticipată pentru viitoarea noastră independență energetică. Acest ultim demers agresiv al Rusiei ne reamintește încă o dată că trebuie să colaborăm cu parteneri de încredere și să ne construim independența energetică. Comisia ține legătura cu președinția franceză și salut planurile președinției de a convoca o reuniune a miniștrilor energiei din UE cât mai curând posibil. Astăzi, Kremlinul a eșuat încă o dată în această încercare de dezbinare a cetățenilor europeni. Era combustibililor fosili din Rusia se va încheia în Europa. Europa avansează în chestiunile legate de energie”, a afirmat Ursula Gertrud von der Leyen.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3663 secunde