Erdogan, noi atacuri la adresa Europei: "Este fascistă, antiislamică și antiturcă"

198
1
Erdogan, noi atacuri la adresa Europei:
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la concetățenii săi să voteze în favoarea întăririi prerogativelor sale la referendumul din 16 aprilie, ca ripostă la o Europă "antiturcă și antiislamică", relatează AFP. 


"Vă cer să dați un răspuns, pentru ca cei care ne privesc la televizor, din străinătate, concetățenii noștri, întreaga Europă și întreaga lume să poată să ne audă", a declarat Erdogan într-un discurs rostit la Ankara. 


Erdogan a enumerat avantajele pe care le-ar avea, în opinia sa, introducerea unui sistem prezidențial, adresându-se unei mulțimi care a răspuns cu un "da" răsunător când el a întrebat-o dacă este pentru "o singură națiune, un singur drapel, o singură patrie și un singur stat". 


Pentru a-i mobiliza pe alegători odată cu apropierea referendumului, al cărui rezultat se anunță unul strâns, Erdogan a invocat de mai multe ori în ultimele săptămâni criza diplomatică declanșată de refuzul mai multor țări europene, îndeosebi Germania și Olanda, de a-i autoriza pe miniștrii săi să organizeze mitinguri electorale cu diaspora turcă în vederea acestui scrutin. 


Marți, Erdogan a revenit la atac, afirmând că "măștile țărilor europene au căzut și că acum se vede adevărata lor față. Această Europă, cum a fost cazul înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, este rasistă, fascistă și crudă. O Europă antiislamică și antiturcă". 


Comentează știrea

Liviu Burebista
24 martie 2017
Unde era democratul

Extraordinar, Europa este rasista, fascista, antiislamica si antiturca, iar domnul Erdogan este un inger nevinovat. Oare cine conduce Turcia cu mana de fier si cere poporului turc puteri si mai mari? L-e plang de mila turcilor cand Erdogan va avea putere absoluta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4876 secunde