Erdogan: Propunem SUA schimbul lui Fethullah Gulen cu un pastor american închis în Turcia

221
1
Erdogan: Propunem SUA schimbul lui Fethullah Gulen cu un pastor american închis în Turcia - erdoganperfid06451200-1506629249.jpg

Articole recomandate

Președintele turc a transmis Statelor Unite că este gata să facă un schimb între Fethullah Gulen, clericul musulman care locuiește în Pensylvania, acuzat de Anakra că ar fi orchestrat puciul din 2016 din Turcia, cu un pastor american închis în țara condusă de Recep Tayyip Erdogan.


"Ei (americanii), ne-au rugat să-l predăm lor pe pastor. Dar și ei dețin un cleric. Predați-ni-l (pe Gulen, not red.), iar noi îl vom judeca", a afirmat Erdogan în cadrul unui discurs televizat, informează Le Figaro.

Pastorul la care face referire președintele turc se numește Andrew Brunson.

Acesta este închis în Turcia din octombrie 2016 pentru presupuse legături cu rețeaua lui clericului Gulen, considerată "teroristă" de Ankara.

Relațiile dintre Turcia și SUA au fost afectate în urma măsurile luate după tentativa de lovitură de stat de la Ankara, din iulie 2016


Comentează știrea

europeanu
29 septembrie 2017
Transmiteri

ce tupeu are turcaletele. Un analfabet care-l face pe Atatürk sa se-ntoarca in mormant. Nu zice nimeni ca au fost buni prieteni el cu fetulah. Iar puciul l-a comandat chiar el.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0109 secunde