Erdogan salută retragerea rușilor din Herson: "Un pas pozitiv!"

108
Erdogan salută retragerea rușilor din Herson:
Decizia Rusiei de a retrage trupele din apropierea orașului Herson din sudul Ucrainei este un pas pozitiv, a declarat joi președintele turc Recep Tayyip Erdogan.


Părți din Herson au fost cucerite de Rusia încă la începutul războiului și, dacă informația se confirmă, retragerea ar putea marca una dintre cele mai semnificative înfrângeri ale Moscovei.

Cu toate acestea, alți oficiali ucraineni și aliați occidentali au pus la îndoială intențiile din spatele anunțului Moscovei.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că ucrainenii nu văd „niciun semn că Rusia părăsește complet orașul" Herson și a spus că anunțurile „pot fi dezinformări".

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a descris anunțul ca fiind „încurajator" și a spus că acesta demonstrează modul în care armata ucraineană, susținută de arme occidentale, pune sub presiune trupele rusești.

Totuși, secretarul general al NATO a declarat că este prea devreme pentru a trage concluzii cu privire la semnificația evenimentelor din Herson.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5206 secunde