Erdogan se întâlnește, la Varna, cu liderii instituțiilor europene

135
Erdogan se întâlnește, la Varna, cu liderii instituțiilor europene - erdogan-1522074426.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan se întâlnește, la Varna, în Bulgaria, cu șefii instituțiilor europene într-o tentativă de revitalizare a unui dialog devenit tot mai dificil între Ankara și Bruxelles, transmite AFP.


Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cel al Consiliului European, Donald Tusk, vor avea un dejun de lucru cu Erdogan, pe agendă aflându-se numeroase subiecte spinoase: degradarea statului de drept în Turcia după puciul eșuat din iulie 2016, acordul controversat privind migrația, candidatura Ankarei la UE sau ofensiva turcă împotriva unei miliții kurde în Siria.


În acest context, premierul bulgar Boiko Borisov, care va participa la dejun și a cărui țară asigură președinția în exercițiu a Consiliului UE, a declarat că se așteaptă la o întâlnire "foarte dificilă".


Cu toate acestea, remarcă AFP, niciuna dintre părți nu are interesul de a face să derapeze discuțiile: pentru Turcia, Uniunea Europeană rămâne un partener comercial important, iar pentru Bruxelles, Ankara continuă să fie un aliat crucial în lupta împotriva fluxurilor de migrație și a terorismului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7809 secunde