Erdogan şi el-Sissi au discutat la Cairo pe fondul dezgheţului în relaţiile bilaterale

112
Erdogan şi el-Sissi au discutat la Cairo pe fondul dezgheţului în relaţiile bilaterale - 1-1707988522.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită la Cairo, şi omologul său egiptean Abdel-Fattah el-Sissi şi-au aliniat poziţiile în problemele regionale, după mai mult de un deceniu de relaţii tensionate, şi au anunţat planuri de creştere a schimburilor comerciale între ţările lor, transmite agenţia DPA.

Vizita lui Erdogan este prima în Egipt după o pauză de mai bine de 11 ani. Cei doi şi-au exprimat acordul asupra necesităţii unei încetări imediate a focului în Fâşia Gaza şi a livrării rapide de ajutoare umanitare locuitorilor enclavei palestiniene.

Erdogan a declarat că Turcia nu acceptă niciun fel de încercare de depopulare a Gazei şi sprijină Egiptul în poziţia sa. Cairo transmis în mod repetat că respinge deplasarea forţată a palestinienilor în afara Gazei, spunând că aceasta ar submina cauza palestiniană.

Erdogan a cerut totodată comunităţii internaţionale să nu permită „nebunia care va duce la genocid”, referindu-se la atacul anunţat de Israel împotriva oraşului Rafah, situat în extremitatea sudică a Fâşiei, chiar la graniţa cu Egiptul, şi unde se adăpostesc acum 1,3 milioane de palestinieni refugiaţi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7032 secunde