Erdogan: UE nu este îndreptățită să ia decizii cu privire la Libia

215
Erdogan: UE nu este îndreptățită să ia decizii cu privire la Libia - erdogan-1582130270.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, ieri, că Uniunea Europeană nu are autoritatea să ia vreo decizie cu privire la Libia, făcând astfel aluzie la decizia miniștrilor europeni de externe de a crea o misiune militară aeriană și navală - și eventual terestră - pentru a împiedica furnizarea de arme către părțile beligerante în conflictul libian, relatează agenția EFE.

"UE nu are dreptul să ia vreo decizie cu privire la Libia. UE încearcă să profite de situație", a spus Erdogan în declarații transmise de postul NTV. "De unde ați scos această autoritate ? Nu aveți un asemenea drept, nici pe pământ, nici pe mare", a adăugat președintele turc.

Într-un discurs susținut în fața membrilor formațiunii sale, Partidul Justiției și Dezvoltării, Erdogan a insistat că Turcia va sprijini în continuare Guvernul de Uniune Națională de la Tripoli, recunoscut de ONU și condus de Fayez al-Sarraj, care se confruntă cu așa-numita Armată Națională Libiană, condusă de mareșalul Khalifa Haftar.

"Susținem guvernul legitim de la Tripoli pentru a restabili suveranitatea în întreaga țară", a asigurat liderul turc, care a trimis recent trupe în Libia în sprijinul guvernului condus de Al-Sarraj. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7887 secunde