Erdogan vrea să dea lovitura! Decizie importantă, vizavi de toți oligarhii ruși

318
Erdogan vrea să dea lovitura! Decizie importantă, vizavi de toți oligarhii ruși - 186447-1648708430.jpg

Articole de la același autor

Averile oligarhilor ruşi sunt în căutarea unei noi case, iar Turcia se impune rapid ca o gazdă binevoitoare, dar această strategie poate fi riscantă, potrivit CNBC.


Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat sâmbătă, pentru CNBC, că îi va primi în ţară pe oligarhii ruşi sancţionaţi, atât ca turişti, cât şi ca investitori, atâta timp cât relaţiile lor de afaceri respectă dreptul internaţional, informează Mediafax.


Declaraţia a venit la o zi după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că ”anumite grupuri de capital” ar putea ”parca facilităţile la noi”, ceea ce a fost văzut ca o referire directă la sosirea recentă a mai multor active de lux deţinute de ruşi în Turcia, inclusiv două iahturi şi un avion privat aparţinând miliardarului Roman Abramovici.


Comentariile au stârnit speculaţii că Turcia – o ţară non-UE, dar membră NATO – ar putea încuraja în mod activ investiţiile miliardarilor aflaţi pe lista neagră, în timp ce încearcă să-şi susţină economia care are probleme.


Ruşii bogaţi caută deja în mod activ investiţii în Turcia, potrivit informaţiilor Reuters. Dar orice posibil câştig ar putea fi de scurtă durată pentru o ţară care orchestrează un echilibru delicat între Rusia şi Occident.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.243 secunde