Este alertă de terorism în Belgia! Autoritățile caută mai mulți suspecți, temându-se de un nou atentat

191
1
Este alertă de terorism în Belgia! Autoritățile caută mai mulți suspecți, temându-se  de un nou atentat - alertateroristabelgia-1499344270.jpg

Articole recomandate

Autoritățile belgiene se află în căutarea "mai multor suspecți de terorism", temându-se de un nou atentat după operațiunea antiteroristă întreprinsă miercuri la Bruxelles și în nordul Franței, în urma căreia au fost arestate cinci persoane și descoperită o importantă ascunzătoare de arme în Anderlecht, a indicat Parchetul federal, potrivit AFP.

"Căutăm încă mai mulți suspecți de terorism (...) Ne temem că se simt încolțiți după percheziții. Ne temem, în consecință, de aceeași reacție ca la 22 martie 2016, când atentatori kamikaze au comis un dublu atac la Bruxelles, soldat cu 32 de morți, după ce poliția le descoperise una din ascunzători", a declarat purtătorul de cuvânt Eric Van der Sypt, la televiziunea flamandă VTM.

Doi frați radicalizați, suspectați de plănuirea unui atentat cu ajutorul unui important arsenal, printre care puști Kalașnikov și detonatoare, au fost inculpați miercuri seară la Bruxelles pentru "participare la un grup terorist", conform unei surse apropiate anchetei.

Cei doi frați, Akim Saouti, de 40 de ani, și Khalid Saouti, de 37 de ani, fuseseră arestați în noaptea de marți spre miercuri în comuna bruxelleză Anderlecht, un al cincilea suspect fiind reținut în apropiere de Lille, în nordul Franței.

Acesta din urmă este bănuit de plănuirea unei "acțiuni violente", a indicat o sursă apropiată dosarului, dar, conform legii franceze, poate fi menținut în arest preventiv cel mult 96 de ore.

Într-un garaj din Anderlecht, poliția belgiană a găsit "trei puști Kalașnikov, 15 încărcătoare de Kalașnikov, o pușcă cu pompă, trei pistoale și muniții, radiouri, două veste antiglonț și patru detonatoare, dar și un girofar și uniforme de polițist, de agent de securitate, de membru al echipelor de intervenție", a precizat Parchetul federal într-un comunicat.

Cei doi frați Saouti au fost inculpați pentru "participare la activitățile unui grup terorist" și plasați în arest preventiv. Ceilalți doi suspecți reținuți la Bruxelles au fost puși în libertate.

Familia Saouti este cunoscută serviciilor judiciare și antiteroriste belgiene.

Said Saouti, fost șef al grupului de motocicliști "Kamikaze Riders", a fost condamnat anul trecut pentru apartenență la un grup terorist, recrutare de candidați la jihad și apologie făcută Statului Islamic pe rețelele de socializare. În momentul arestării sale, la sfârșitul lui 2015, autoritățile au declarat că îl suspectau de pregătirea unor atentate împotriva "mai multor locuri emblematice" din capitala belgiană.

Comentează știrea

costica
7 iulie 2017
Tocmai ai făcut o mare descoperire!

NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI!Lucrati acasa,la calculator,in timpul liber.Pe langa alte tipuri de castiguri,noi am dat deja si extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017.Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas,in asa fel incat sa castigati sigur,simplu si comod bani.Oferim si solicitam SERIOZITATE.Nu ne cautati decat dupa ce va-ti hotarat cu seriozitate!Cereti mai multe detalii la adresa de gmail: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6808 secunde