Este oficial! Iată de la ce a izbucnit iadul de la Grenfell Tower

1647
Este oficial! Iată de la ce a izbucnit iadul de la Grenfell Tower - grenfelltowerfirewiderview2800x6-1498217288.jpg

Articole recomandate

Incendiul de la Grenfell Tower, din Londra, a izbucnit de la o combină frigorifică defectă, în timp ce izolația exterioară nu a trecut de testele de siguranță, a anunțat poliția, precizând că ia în considerare formularea de acuzații de ucidere, relatează de BBC News.

Compania ca produce combina frigorifică, un Hotpoint FF175BP, au fost contactată pentru a fi anunțată de situație, relatează The Guardian. Modelul nu era înregistrat ca având probleme și nici nu a fost rechemat vreodată în fabrică.

Ofițerul Fiona McCormack, care supraveghează ancheta, a anunțat că incendiul nu a fost declanșat voit și că autoritățile încearcă să stabilească în prezent de ce a izbucnit atât de ușor. Ofițerii au reușit să recupereze material de izolație de la Grenfell Tower, care a fost supus la teste de siguranță și nu le-a trecut.

De asemenea, autoritățile au testat plăci similare celor folosite la turn și nici acestea nu au obținut rezultate satisfăcătoare. Anchetatorii urmează să stabilească în continuare dacă folosirea acestor materiale a fost ilegală.

Bilanțul oficial al deceselor de la Grenfell Tower este de 79 morți. Premierul Theresa May a avertizat că bilanțul victimelor ar putea crește.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4459 secunde