Estonia își va deschide ambasadă în București. Iată când

72
Estonia își va deschide ambasadă în București. Iată când - deschidereambasadasiglamae-1418376797.jpg

Articole de la același autor

Guvernul Republicii Estonia, a anunțat că va deschide o ambasadă la București, în cursul anului viitor, informează MAE, reamintind că România, la rândul ei, a hotărât, în noiembrie, să-și deschidă o misiune diplomatică la Tallinn.

Potrivit unui comunicat MAE, Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Guvernului Republicii Estonia, anunțată joi, de a deschide o ambasadă la București, în cursul anului viitor.

MAE informează că, la rândul său, România a decis deschiderea unei ambasade în capitala estoniană Tallinn. Măsura a fost propusă de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, și aprobată prin Decretul numărul 665 din 3 noiembrie 2014, semnat de președintele României.

"Deciziile de deschidere a celor două ambasade se fundamentează pe dorința comună de consolidare a cooperării bilaterale în toate domeniile, dată fiind convergența pozițiilor promovate de ambele state atât la nivel european, cât și internațional, precum și a intereselor regionale și de securitate comune. Noile misiuni diplomatice vor contribui în mod direct la aprofundarea și diversificarea relațiilor bilaterale dintre România și Republica Estonia, precum și la consolidarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene și NATO", se arată în comunicatul MAE.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5013 secunde