Etiopia eliberează mai mulți lideri ai opoziției din închisoare

174
Etiopia eliberează mai mulți lideri ai opoziției din închisoare - etiopia-1641742301.jpg

Articole de la același autor

Guvernul etiopian a eliberat mai mulți lideri ai opoziției din închisoare, a anunțat, vineri, televiziunea de stat etiopiană, conform Reuters. De asemenea, guvernul a anunțat că intenționează să înceapă dialogul cu adversarii săi politici, după 14 luni de război civil.

Decizia de a-i elibera pe opozanți, membri ai mai multor grupuri etnice, reprezintă cea mai mare reușită în ce privește situația dintre părțile implicate în războiul civil sângeros care durează deja din toamna lui 2020.

Printre cei eliberați se numără și membri ai Frontului pentru Eliberarea Poporului din Tigray, mișcarea separatistă din regiunea din nordul țării, care se luptă cu forțele guvernamentale de luni de zile.

„Cheia unei păci de durată este dialogul. Una dintre obligațiile morale ale câștigătorului este să dea dovadă de milă”, se arată într-un comunicat al guvernului etiopian.

Printre cei eliberați se numără lideri din regiunea Oromiya, centrul de putere politică a premierului Abiy Ahmed.

Unul dintre partidele de opoziție a anunțat, de asemenea, eliberarea liderului său, într-o postare pe Twitter. Eskinder Nega, jurnalist și blogger de etnie Amhara, fusese închis împreună cu zeci de alți activiști.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3434 secunde