Eurodeputații vor ca Marea Britanie să se adapteze normelor UE

155
Eurodeputații vor ca Marea Britanie să se adapteze normelor UE - eurodeputatii-1581113345.jpg

Articole recomandate

Europarlamentarii vor ca Marea Britanie să se adapteze la evoluțiile normelor europene în materie socială, fiscală, ecologică și de ajutor de stat în viitorul acord comercial negociat cu UE, conform unui proiect de rezoluție din care AFP a obținut, joi, o copie. 


În acest proiect de rezoluție, care urmează să fie votat la 12 februarie într-o sesiune plenară la Strasbourg, aleșii europeni cer "condiții de concurență echitabile, care să garanteze norme echivalente între UE și Marea Britanie în materie de politică socială, muncă, mediu, concurență și ajutoare de stat". 


"Standardele UE în aceste domenii trebuie păstrate, pentru a se evita o nivelare în jos, cu perspectiva unei alinieri dinamice, adică una care evoluează în timp", scriu ei. 


Rezoluția Parlamentului European nu are caracter obligatoriu, dar eurodeputații reamintesc că ei vor avea ultimul cuvânt asupra acordului, care trebuie negociat în acest an între Bruxelles și Londra din cauza Brexit-ului. 
Comisia Europeană și-a publicat, luni, mandatul de negocieri asupra acestei viitoare relații. 


Temându-se ca Londra să nu dereglementeze economia spre profitul său, Comisia consideră, la fel ca eurodeputații, indispensabil ca viitorul acord să garanteze "o concurență deschisă și loială, care să cuprindă angajamente solide pentru a asigura condiții echitabile". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Februarie 2020
Stire din Economie : 2019 a fost un an bun pentru turism
Pagina a fost generata in 0.3646 secunde