Euronews: O insulă din Caraibe va deveni prima comunitate în care totul se cumpără cu Bitcoin

2569
Euronews: O insulă din Caraibe va deveni prima comunitate în care totul se cumpără cu Bitcoin - 1280x720cmsv2aacedf5528525e95b41-1619505791.jpg
Cu o suprafa╚Ť─â de numai 18 kilometri p─âtra╚Ťi, insula Bequia nu este pe radarul turi╚Ötilor care merg ├«n Caraibe, cu excep╚Ťia vedetelor ╚Öi a c├óte unui membru al familiei regale britanice. Dar mica insul─â va deveni prima comunitate din lume unde totul se poate pl─âti cu Bitcoin, relateaz─â Euronews.


Un complex reziden╚Ťial ├«n care sunt construite 39 de vile de lux va fi primul de acest fel din Caraibe care accept─â Bitcoin ca plat─â pentru propriet─â╚Ťi. Moneda virtual─â este, de asemenea, acceptat─â pe insul─â ca plat─â pentru produsele esen╚Ťiale, precum ╚Öi la restaurante, cinematografe ╚Öi cafenele. Dezvoltatorii proiectului reziden╚Ťial spun c─â au decis s─â accepte plata ├«n Bitcoin mai mult din necesitate dec├ót pentru a atrage cump─âr─âtori.


ÔÇ×Nu este un truc. Este r─âspunsul la provoc─ârile reale cu care se confrunt─â comunit─â╚Ťile insulare, t─âiate tot mai mult de la facilit─â╚Ťile bancare obi╚ÖnuiteÔÇŁ, spune Storm Gonsalves, proprietarul companiei care construie╚Öte proiectul reziden╚Ťial.


ÔÇ×Locuitorilor ╚Ť─ârilor insulare mici le este din ce ├«n ce mai greu s─â trimit─â ╚Öi s─â primeasc─â bani la nivel interna╚Ťional din cauza ac╚Ťiunilor luate de marile b─ânci interna╚Ťionale pentru a reduce riscurileÔÇŁ, a ad─âugat Gonsalves.


Marile institu╚Ťii financiare elimin─â serviciile bancare intermediate de b─âncile comunitare mai mici din insule, a explicat el.


ÔÇ×Acest lucru ├«mpiedic─â b─âncile din insule s─â tranzac╚Ťioneze la nivel interna╚Ťional. Dac─â aceast─â tendin╚Ť─â continu─â, ├«nseamn─â c─â micile na╚Ťiuni insulare vor fi, ├«n esen╚Ť─â, rupte de comer╚Ťul interna╚Ťional. Pentru economiile bazate pe turism, acest lucru va fi devastatorÔÇŁ, a mai spus Gonsalves.


Acesta este unul dintre motivele pentru care insulele din Caraibe s-au orientat mai mult spre monedele virtuale dec├ót alte p─âr╚Ťi ale lumii.


ÔÇ×Acest lucru a ├«mpins multe na╚Ťiuni insulare din Caraibe s─â adopte criptomonedele mult mai repede dec├ót alte ╚Ť─âri mai dezvoltate. Bermude, Bahamas, Barbados ╚Öi St. Vincent sunt lideri ├«n acest sens", a ad─âugat Gonsalves. Totu╚Öi, el spune c─â mul╚Ťi oameni sunt ├«nc─â sceptici ├«n ceea ce prive╚Öte pl─â╚Ťile cu monede virtuale. ÔÇ×Nu toat─â lumea ├«n╚Ťelege avantajul criptomonedelorÔÇŁ, a spus Gonsalves.


Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5533 secunde