Euronews: Un lac din Turcia i-ar putea ajuta pe oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â s─â afle cum era via╚Ťa pe Marte

2559
Euronews: Un lac din Turcia i-ar putea ajuta pe oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â s─â afle cum era via╚Ťa pe Marte - aad2b70f5dc1922693e6892a26f2ae2e-1619957136.jpg
Lacul Salda din Turcia atrage vizitatorii datorit─â apele sale curate ╚Öi nisipurilor albe. Dar anul trecut a atras ╚Öi aten╚Ťia cercet─âtorilor NASA, datorit─â asem─ân─ârilor sale cu craterul Jezero de pe Marte, relateaz├«─â Euronews. Exper╚Ťii spun c─â depozitele de roci ╚Öi mineralele g─âsite ├«n acest lac au structura cea mai apropiat─â de cele g─âsite pe Planeta Ro╚Öie, ceea ce ├«i va ajuta pe oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â s─â afle dac─â a existat via╚Ť─â pe Marte.


ÔÇ×Ceea ce face special acest lac sunt bacteriile, organismele unicelulare, care au propria lor structur─â natural─âÔÇŁ, a explicat Servet Cevni, inginer geolog.


ÔÇ×Aceasta este adev─ârata caracteristic─â special─â a lacului Salda. Aceasta a atras aten╚Ťia NASA pentru misiunea sa pe Marte. Craterul Jezero are o asem─ânare puternic─â cu lacul, la fel cum umanitatea provine, la urma urmelor din organisme unicelulare, dintr-o structur─â simpl─âÔÇŁ, a ad─âugat el.


ÔÇ×├Än Salda, acest proces este ├«nc─â ├«n desf─â╚Öurare. De fapt, Salda a r─âmas neschimbat timp de 3,5 milioane de aniÔÇŁ, a ad─âugat Cevni.


Lacul Salda ╚Öi-a c├ó╚Ötigat renumele la nivel interna╚Ťional atunci c├ónd oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â din SUA au ├«nceput fac─â cercet─âri ├«n preg─âtirea misiunii roverului Perseverance pe Marte.


Jet Propulsion Laboratory al NASA a postat chiar o imagine a lacului azuriu pe site-ul său înainte de ca Perseverance să ajungă pe Planeta Roșie, spunând că s-ar putea asemăna cu Marte, așa cum arăta în urmă cu miliarde de ani.


Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6392 secunde