Ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov:

"Europa rămâne divizată, la 30 de ani după căderea Zidului Berlinului"

252

Articole recomandate

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a avertizat, marți, că Europa rămâne divizată chiar și după ce au trecut 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, transmite agenția EFE. 


"Oamenii sperau că divizarea Europei s-a încheiat. Sperau că Europa va fi casa noastră comună. Acum suntem departe de a aduce aceste speranțe în realitate", a spus Gorbaciov, la o festivitate organizată la Moscova la sediul Fundației Gorbaciov. 
El i-a primit aici pe foștii președinți polonez Lech Walesa și german Christian Wulff, acesta din urmă transmițându-i din partea actualului președinte al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, o scrisoare de mulțumire pentru rolul jucat în reunificarea germană. 
"În tot timpul scurs de la căderea Zidului Berlinului, în Europa nu s-a putut crea o arhitectură de securitate comună și nici un sistem de prevenire și soluționare a conflictelor, iar continentul nostru are mare nevoie de el. De acest lucru ne-am convins prin experiența amară a ultimilor ani", a continuat Gorbaciov.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5214 secunde