Europa, sfătuită să păstreze o distanță mai mare față de Rusia

340
Europa, sfătuită să păstreze o distanță mai mare față de Rusia - europa-1560792824.jpg

Articole recomandate

În fața numeroaselor dispute cu Rusia, președintele german Frank Walter Steinmeier a sfătuit țările Europei să fie mai reținute și să păstreze distanța în relația cu Moscova, transmite agenția DPA. 


"Speranțele unui parteneriat cuprinzător și tot mai integrat nu au fost îndeplinite și la ora actuală de ambele părți predomină o dezamăgire profundă", a declarat, duminică, Steinmeier, într-un discurs pronunțat în cadrul conferinței de la Kulturanta, reședința de vară a președintelui finlandez, situată la aproximativ 20 km est de Turku. 


Referitor la relația Europei cu Rusia, președintele Germaniei a precizat: "O relație mai obiectivă, una care să fie mai puțin împovărată de așteptările unei schimbări, ar putea fi un lucru bun. Însă o relație mai reținută și mai distantă presupune și riscuri. Iar conflictul în desfășurare din estul Ucrainei continuă să cântărească greu asupra relațiilor, așa cum o face și anexarea Crimeii". 
Steinmeier a vorbit despre ceea ce consideră a fi o "nouă abordare conceptuală" în privința Rusiei: "Nu cred că poate exista pe viitor ceva similar unei stări de normalitate cu Rusia". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2383 secunde