Excluderea navelor rusești de pe piața asigurărilor frânează exporturile

164
Excluderea navelor rusești de pe piața asigurărilor frânează exporturile - excludereanavelorrusestidepepiat-1671383388.jpg

Articole de la același autor

Printre sancțiunile aplicate Federației Ruse în urma invadării Ucrainei, se numără și excluderea flotei sale comerciale de pe piața asigurărilor și reasigurărilor din statele occidentale. După cum se știe, asigurările de răspundere civilă din shipping sunt costisitoare și necesită o forță financiară puternică din partea asigurătorilor. În prezent, piața asigurărilor din transportul maritim internațional este dominată de asigurătorii și reasigurătorii europeni, iar Rusia nu are nici experiența și nici capacitatea financiară în acest domeniu.

Pe lângă lipsa accesului la serviciile de asigurare oferite în mod tradițional de companiile europene și americane, flota rusească se confruntă și cu nerecunoașterea certificatelor emise de asigurătorii ruși și de Compania Națională de Reasigurare a Rusiei. Din această cauză, exportul de mărfuri rusești pe mare, în special de petrol, se confruntă cu mari probleme.

Vorbind la o conferință privind energia China-Rusia, de la Moscova, Alexander Poshivay - ministrul adjunct al transporturilor - a recunoscut provocările cu care se confruntă transportatorii ruși. Agenția de presă rusă l-a citat, spunând că Turcia a recunoscut asigurarea rusească a mărfurilor maritime și că India și China au recunoscut majoritatea asigurărilor rusești, dar nu pe toate.

Poshivay i-a sugerat Chinei să recunoască certificatele emise de companiile rusești de asigurări și reasigurări maritime ca garanții de acoperire a riscurilor. El a spus că, în primele nouă luni ale acestui an, Federația Rusă a crescut exporturile maritime de hidrocarburi către China cu 25%, la 87 de milioane de tone.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4072 secunde