Execuția unor ostatici, simulată într-o tabără pentru elevi din Franța

70
Execuția unor ostatici, simulată într-o tabără pentru elevi din Franța - unbarbatdinmoiseiafostgasitmorti-1416571980.jpg

Articole recomandate

Primăria din Colombes (în apropiere de Paris) a depus plângere împotriva a patru animatori de la una dintre taberele sale pentru elevi, pe care îi acuză că au simulat execuția unor ostatici, un bărbat fiind văzut în genunchi, cu un cuțit la gât și înconjurat de falși călăi. Faptele, dezvăluite de municipalitate vineri, datează din august, din timpul unei tabere organizate pe insula bretonă Groix, din vestul Franței.

Conform Primăriei, cei patru agenți s-au fotografiat în timp ce simulau execuția unor ostatici, în scenarii inspirate de imaginile difuzate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

"Am depus plângere joi. Ei au fost suspendați din funcții și a fost demarată o procedură disciplinară", a declarat vineri primarul din Colombes, Nicole Goueta, membră a partidului de dreapta UMP. Potrivit primarului, serviciile municipale pregăteau o expoziție de fotografii din tabere organizate de oraș și au descoperit, printre imaginile de pe un stick USB predat de agenții incriminați, aproximativ 20 de fotografii în care puteau fi văzuți simulând acte de tortură și de barbarie.

Deocamdată nu se știe dacă cei 45 de copii din tabără, cu vârste cuprinse între opt și 12 ani, au asistat la această scenă, scrie mediafax.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8921 secunde