Exerciții aeriene americane cu bombardiere și avioane de vânătoare în Peninsula Coreea

157
Exerciții aeriene americane cu bombardiere și avioane de vânătoare în Peninsula Coreea - exercitii-1505743085.jpg

Articole recomandate

Două bombardiere strategice B-1B și patru avioane de vânătoare stealth F-35B americane s-au apropiat, ieri, de frontiera dintre cele două Corei, în cadrul unui exercițiu efectuat împreună cu aparate sud-coreene F-15K, relatează agenția de presă Yonhap, citând surse guvernamentale. 


Este destul de neobișnuit ca avioanele să zboare în apropierea liniei de demarcație militară (MDL), care separă cele două Corei, remarcă agenția sud-coreeană de presă. 


Potrivit Reuters, care citează un comunicat la Ministerului Apărării sud-coreean, exercițiile au implicat bombardamente deasupra Peninsulei Coreea. Avioanele "au lansat bombe pe poligonul Pilseung din Taebaek, provincia Gangwon, în timpul exercițiului organizat de la amiază până la ora 2:30, și s-au întors la bazele lor", a indicat interlocutorul Yonhap. La exercițiu au mai participat două avioane americane F-16 și trei avioane cisternă pentru realimentare KC-135, conform sursei citate, consultată de Agerpres. 


Bombardierele au decolat de pe insula americană Guam din Pacific, în timp ce avioanele de vânătoare au venit din Japonia. Șase avioane de vânătoare sud-coreene au participat, de asemenea, la acest exercițiu, a precizat un responsabil din cadrul Ministerului Apărării de la Seul. 


În același timp, o conferință a șefilor armatelor terestre din regiunea Indo-Asia-Pacific s-a deschis, ieri, la Seul, într-un context de intensificare a tensiunilor din cauza programelor balistic și nuclear ale Coreei de Nord, a anunțat, ieri, armata Coreei de Sud. Mai exact, este vorba de Conferința șefilor armatelor din Pacific (PACC), care are loc la fiecare doi ani, și care reunește șefi de stat major și comandanți de rang înalt din 29 de țări. 


Evenimentul este organizat de șeful armatei terestre sud-coreene Kim Yong-woo și de omologul său american Mark A. Milley. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2934 secunde