Experiment în premieră: spray nazal împotriva dependenței de jocurile de noroc

168
Experiment în premieră: spray nazal împotriva dependenței de jocurile de noroc - jocuridenoroc-1515497293.jpg
Un singur puf și nevoia de a juca dispare. Cercetători finlandezi au anunțat luni lansarea unui studiu unic în genul său, menit să testeze eficiența unui spray nazal împotriva dependenței de jocurile de noroc.Sprayul conține naloxon, un medicament împotriva supradozei de opiacee care acționează asupra producerii dopaminei, un neurotransmițător legat de plăcere și care are un rol central asupra dependenței, relatează AFP, potrivit Agerpres. 


"Nevoia de a juca răspunde unui comportament impulsiv (...) aproape imediat. De aceea am căutat un medicament cu efect rapid (...). Sprayul nazal acționează în câteva minute", a declarat AFP, Hannu Alho, profesor de toxicologie la Institutul National de Sănătate din Helsinki.

Fiecare dintre cei care s-au oferit ca voluntari - Ahlo speră să reunească 130 de participanți - va putea utiliza sprayul timp de o lună. Jumătate dintre ei vor primi un spray placebo.

Potrivit cercetătorului finlandez, studiul reprezintă o premieră de acest tip.

Alți oameni de știință au încercat anterior să utilizeze o substanță similară cu naloxon, în capsule gelatinoase, dar tratamentul nu s-a dovedit eficient, deoarece trebuia să treacă cel puțin o oră pentru ca medicamentul să-și facă efectul.

Rezultatele studiului finlandez vor fi anunțate peste un an și jumătate.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3049 secunde