Expert ucrainean: armele nucleare ale Rusiei sunt deja plasate în Ucraina și în buza Uniunii Europene

197
Expert ucrainean: armele nucleare ale Rusiei sunt deja plasate în Ucraina și în buza Uniunii Europene - arizonabukernuclear03896900-1664447883.jpg

Articole recomandate

Rusia ar fi putut desfășura arme nucleare în Crimeea, lângă Feodosia, unde depozitul a fost reconstruit în 2015, a declarat Oleksandr Musienko, șeful Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Legale Militare din Ucraina, citat de Agenţia de presă RBC, informează Rador, citează stiripesurse.ro

Potrivit lui Musienko, se presupune că armele nucleare sunt depozitate în Crimeea, la domeniul Feodosia 13. Acesta este un depozit care a fost construit în anii 50, atunci când Ucraina a transmis Rusiei rezervele stocurilor sale de arme, apoi acesta a fost abandonat. În 2015, la un an după ocuparea Crimeii, Federația Rusă a început să reconstruiască depozitul.

Un alt loc în care Rusia își poate depozita armele nucleare este Kaliningrad, care nu doar că este situat aproape de Uniunea Europeană, ci se află chiar în spatele UE. "Acolo există rachete Iskander, Rusia a anunțat că acolo va stoca arme nucleare.

În luna mai a acestui an, au avut loc exerciții la Kaliningrad pentru a simula atacuri nucleare tactice din Kaliningrad și din regiune. Europa este conștientă de acest fapt şi monitorizează în mod constant'', a declarat Musienko.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a ordonat pe 21 septembrie prima mobilizare din Rusia, după cel de-al Doilea Război Mondial și a susținut planul de anexare a teritoriilor Ucrainei, avertizând Occidentul că nu blufează atunci când spune că este gata să folosească arme nucleare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8323 secunde