Experţii germani investighează o posibilă nouă variantă a coronavirusului

499
Experţii germani investighează o posibilă nouă variantă a coronavirusului - 1-1610985258.jpg

Articole recomandate

Virusologi germani investighează o posibilă nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, detectată la o clinică din localitatea bavareză Garmisch-Partenkirchen, potrivit televiziunii publice ARD, citată luni de agenţia EFE, citată de Agerpres şi Digi24.


Printre pacienţii şi personalul medical din această clinică au fost confirmate 73 de cazuri de COVID-19, iar în trei dintre acestea pare să fie vorba despre o variantă a acestui coronavirus necunoscută până în prezent, dar încă nu s-a determinat dacă ea implică un risc sporit.


În Germania s-a înregistrat în ultimele zile o scădere a numărului cazurilor de COVID-19, 7.141 de noi cazuri şi 214 decese în ultimele 24 de ore, dar guvernul şi autorităţile sanitare avertizează asupra unei posibile intensificări a răspândirii variantelor de coronavirus detectate în Marea Britanie şi Africa de Sud.


Controlul răspândirii noilor variante este esenţial, întrucât aceste mutaţii par să fie mai infecţioase, a declarat luni ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn. ''Se pare că ele nu sporesc gravitatea bolii. Dar infectează mult mai multe persoane. Aceasta înseamnă mai multe spitalizări şi o mai mare ocupare la ATI'', a explicat el.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6748 secunde