"Explozie a furturilor" la Paris, imputate delincvenților români

215
UMP (Uniunea pentru o Mișcare Populară) s-a arătat îngrijorată de "explozia furturilor" la Paris, pe care le impută în special "delincvenților de origine română", potrivit unui comunicat al formațiunii. 


UMP interpretează această creștere drept "efectul Taubira asupra securității", referindu-se la ministrul Justiției, Christiane Taubira.

"Absența fermității Guvernului față de delincvenții de origine română i-a determinat pe aceștia din urmă să își multiplice infracțiunile", apreciază într-un alt comunicat grupul UMP din Consiliul din Paris, care denunță "lipsa de acțiune a primarului Parisului în demolarea taberelor insalubre de la porțile capitalei", relatează Le Point.

În opinia secretarului național al partidului pentru securitate, Bruno Beschizza, creșterea numărului de furturi este imputabilă "politicii penale a lui Taubira, cu o cultură a scuzelor, laxismului judiciar și impunității instituționalizate", un "trio periculos" care începe să producă "efecte devastatoare". La începutul lui februarie, ministrul de Interne Manuel Valls a anunțat înființarea unor celule specializate în jandarmerie și comisariate pentru a combate furturile în creștere în 2012. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3366 secunde