Explozie puternică la o moschee din Afganistan: peste 29 de morți și 63 de răniți

89
Explozie puternică la o moschee din Afganistan: peste 29 de morți și 63 de răniți - 70710602032500-1501655826.jpg

Articole recomandate

O explozie s-a produs marți seara la o moschee din Herat, principalul oraș din vestul Afganistanului, în apropiere de frontiera cu Iranul, au anunțat surse oficiale, poliția și Ministerul de Interne, relatează AFP.


Cel puțin 29 de oameni au murit iar alți 63 au fost răniți, marți, într-un atac sinucigaș asupra unei moschei șiite din Herat, principalul oraș din vestul Afganistanului, în apropiere de frontiera cu Iranul, a precizat o sursă oficială afgană, citată de agenția EFE.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din provincia Herat, Rafiq Shirzai, a spus că 29 de cadavre și 69 de persoane rănite au fost transportate la diverse spitale. El a adăugat că cel puțin zece răniți se află în "stare critică".

Peste 20 de oameni au fost uciși iar alți peste 30 au fost răniți într-un atac sinucigaș asupra unei moschei șiite din Herat, principalul oraș din vestul Afganistanului, în apropiere de frontiera cu Iranul, au precizat surse medicale, pentru AFP, la mai mult de o oră de la explozie.

"O explozie s-a produs la intrarea în moscheea Jawadya", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najeeb Danish, referindu-se la o "mașină capcană" înainte de a posta un mesaj pe Twitter privind un posibil "dispozitiv exploziv", scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4073 secunde