Expoziție de pictură și creații vestimentare care celebrează personalitatea Reginei Maria, la Palatul Mogoșoaia

123
O expoziţie de pictură şi creaţii vestimentare care celebrează personalitatea Reginei Maria a României va fi vernisată vineri, în chiar ziua de naştere a suveranei, la Palatul Mogoşoaia.

Potrivit Agerpres, expoziţia va reuni lucrările pictorului Bogdan Mihai Radu şi creaţiile vestimentare semnate de Mimi Chipăilă, artist vizual.

Printr-o serie de picturi noi, unele de mari dimensiuni, Bogdan Mihai Radu aduce în atenţie ipostaze ale vieţii Reginei Maria în locurile ei preferate, inclusiv la Palatele Mogoşoaia şi Ştirbei, aflate în judeţul Ilfov, în timp ce Mimi Chipăilă recreează eleganţa Reginei Maria printr-o serie de rochii, din care nu lipsesc motivele tradiţionale sau perlele, inspirate din design-ul contemporan Majestăţii Sale.

Dat fiind contextul epidemiologic delicat din ţară, expoziţia "Inima Reginei", iniţiată de Consiliul Judeţean Ilfov, este lansată în format online şi va rămâne deschisă până în data de 29 ianuarie 2022.

Expoziţia va beneficia şi de un midissage, unde accesul publicului larg în cadrul Palatului se va face în conformitate cu noile reglementări sanitare.

Bogdan Mihai Radu trăieşte la Londra şi este unul dintre cei mai căutaţi artişti români ai momentului.

Natura şi mai ales florile sunt o temă dominantă în arta artistului, lucrarea sa recentă "Yellow Flowers / Flori Galbene" aflându-se pe lista scurtă a expoziţiei de toamnă de la prestigioasa Royal Academy din Londra.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4265 secunde