Fabrică de măști performante inaugurată în România

440
Fabrică de măști performante inaugurată în România - mastiperformante-1633537292.jpg
În plin val patru, secțiile ATI din țară sunt sufocate de pacienți cu forme grave ale bolii, iar cadrele medicale au nevoie de echipamente de protecție cât mai performante. În fabrica de la Mizil se produc măști performante și filtre cu o eficiență de peste 99%. Specialiștii spun că ventilarea zonelor în care sunt tratați pacienți ATI este esențială și reduce riscul acumulării de oxigen, împiedicând astfel un posibil incendiu.



Potrivit Realitatea.net, la aproximativ 80 de km de București, la Mizil, se află prima fabrică de producție de filtre de aer din România și cea mai mare din Europa de Sud-Est.

Cum valul patru al pandemiei a explodat în țară noastră, iar spitalele sunt sufocate de pacienți, zeci de filtre de aer și materiale de protecție ajung zilnic în unitățile sanitare pentru a asigura ventilația secțiilor ATI, dar și a saloanelor.


,,Filtrele pe care noi le producem, filtrele HEPA și ULPA fac parte din categoria filtrelor ultra-fine, iar ele sunt foarte importante datorită eficienței. Sunt singurele filtre care rețin particula de COVID-19’’, a precizat Vasile Ene, directorul companiei.


Un filtru de aer trece printr-un proces cu trei etape. Aici este fabricat, ulterior merge în laboratorul de testare, unde se folosește un praf special adus din America, iar apoi este ambalat, depozitat și distribuit în unitățile sanitare.

,,Este un praf special care este recomandat de furnizorul echipamentului și care simuleaza cel mai bine mediul în care testăm noi filtrele’’, a mai explicat directorul companiei.

Medicii trag și ei un semnal de alarmă: filtrele sunt esențiale pentru siguranța medicilor și a pacienților.

,,Având în vedere exploziile care apar din cauza acumulărilor de oxigen, acumulării în exces în zone neventilate, saloane, săli de operație, ventilația este vitală, iar la nivelul gurilor de ventilație trebuie să existe filtre. Aceste filtre previn infecțiile care pot apărea într-un mediu nepurificat coresponzător’’, a afirmat Remus Nica, medic chirurg primar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5782 secunde