Facebook îşi face „biserică” online

151
Facebook îşi face „biserică” online - facebook-1627064354.jpg

Articole de la același autor

Facebook a implementat un nou sistem care poate fi accesat prin pagina de grupuri a platformei sociale. Utilizatorii pot forma de acum grupuri de rugăciune pe rețeaua socială, un instrument care este disponibil doar în Statele Unite, relatează Reuters.

Sistemul de rugăciune al Facebook face parte din efortul mai larg și recent al platformei sociale de a-și mări baza de utilizatori prin atragerea persoanelor din comunitățile religioase. Facebook consideră că enoriașii sunt o comunitate importantă pentru a crește participarea pe rețeaua socială. Încă din 2017, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a dat bisericile ca exemplu pentru modalități de a conecta compania cu lumea. Atunci, Facebook a creat o echipă care să se concentreze pe „parteneriate de credință”.

Șefa acestei echipe, Nona Jones, a declarat pentru Reuters că pandemia de coronavirus a dus la urgentarea acestor eforturi. Sistemul de rugăciune de pe Facebook a fost creat după ce compania a observat o creștere a numărului de oameni care cereau și ofereau rugăciuni în timpul pandemiei, a spus Jones, care este și pastor în Florida. Încercările de accentuare a prezenței rugăciunilor pe Facebook au culminat cu primul summit virtual de credință cu lideri religioși, luna trecută. În timpul evenimentului live, difuzat prin Facebook Live, liderii religioși au comunicat cu comunitățile religioase în timp ce pe ecran curgeau emoji-uri cu inimioare. COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg, a vorbit inclusiv despre un viitor în care liderii religioși să își țină ceremoniile online, cu ajutorul instrumentelor de realitate virtuală și realitate augmentată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5057 secunde