Facebook și Google s-ar putea închide pe 23 ianuarie

2733
Facebook și Google s-ar putea închide pe 23 ianuarie - googlesifacebook00155700-1325693859.jpg
Amazon, eBay, Facebook, Google și alte companii ar putea să-și suspende serviciile pentru a protesta împotriva unui proiect de lege controversat împotriva pirateriei, dezbătut în Congresul american.

Un proiect de lege american împotriva pirateriei, SOPA (Stop Online Piracy Act), i-a făcut pe reprezentanții celor mai mari companii americane de internet din lume să ia în calcul o formă extremă de protest: suspendare serviciilor pe care le oferă. Printre aceste companii se numără Facebook, Twitter, Google, Amazon, eBay, FourSquare, Mozilla, PayPal, Wikimedia și Google, scrie extremetech.com.

Aceste companii se tem că dacă proiectul de lege va deveni realitate, pe internet va fi inaugurată o epocă a cenzurii. SOPA prevede că deținătorii de copyright vor putea închide website-uri care le-au preluat conținut, fără să aibă nevoie procese sau de hotărâri judecătorești. De asemenea, motoarele de căutare ar putea fi determinate să de-indexeze anumite site-uri, iar site-urile de plăți online ar putea fi obligate să anuleze anumite tranzacții. În schimb, giganții din industria de film și din cea muzicală susțin intens acest proiect de lege.

Potrivit lui Markham Erickson, președintele NetCoalition (care reunește companiile de internet mențiuonate mai sus), varianta unei suspendări a serviciilor devine tot mai probabilă pe zi ce trece.

Încă nu s-a luat o decizie clară dacă această formă extremă de protest va acea loc sau nu, în condițiile în care companiile se tem că suspendarea serviciilor vor determina un val de mânie din partea utilizatorilor.

Cel mai probabil, site-urile vor deveni indisponibile pe 23 ianuarie, în condițiile în care Senatul va dezbate proiectul de lege SOPA o zi mai târziu, pe 24 ianuarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Social : Ninge pe Google
Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Economie : Facebook face angajări
Pagina a fost generata in 0.3111 secunde