Fată de 10 ani, însărcinată în luna a cincea. Primar: „Mama ne-a spus că s-a jucat cu un băiat. Sarcina decurge normal”

300
Fată de 10 ani, însărcinată în luna a cincea. Primar: „Mama ne-a spus că s-a jucat cu un băiat. Sarcina decurge normal” - insarcinata-1636388147.jpg

Articole de la același autor

O fată în vârstă de 10 ani, din satul Agighiol, comuna Valea Nucarilor, este însărcinată în luna a cincea. Potrivit primarului, situaţia copilei a fost făcută cunoscută de angajaţii şcolii și este monitorizată prin intermediul asistentului comunitar.



Primarul comunei Valea Nucarilor, Maria Lenţa, a declarat că situaţia a fost adusă la cunoştinţa autorităţii locale de angajaţii şcolii.

"Mama fetei spune că a fost la doctor şi că sarcina decurge normal, dar nu ne-a dat numele medicului. Ne-am propus să mergem cu ele la doctor din nou", a afirmat primarul comunei.

Ea a mai spus că fata provine dintr-o familie cu risc social care numără şapte copii.

"Mama fetei s-a mutat cu copiii în Agighiol în luna iunie. A venit din Tulcea cu concubinul. Ea ne-a spus că fata de 10 ani s-a jucat cu un băiat. Noi monitorizăm acum situaţia fetei", a declarat pentru Agerpres primarul Maria Lenţa.

Potrivit sursei, situaţia fetei din satul Agighiol a fost adusă şi la cunoştinţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Potrivit Digi24Datele făcute publice anul acesta de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului arată că în ultimii ani a crescut îngrijorător numărul mamelor minore din judeţ. Astfel, în ultimii cinci ani, în judeţ au fost înregistrate 41 de cazuri de mame minore, dintre care şase au abandonat copilul nou-născut, iar şapte cupluri mamă-copil au beneficiat de serviciile centrului maternal din Tulcea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6588 secunde