FBI a plătit peste un milion de dolari pentru deblocarea unui iPhone

189
FBI a plătit peste un milion de dolari pentru deblocarea unui iPhone - gtyfbifergusonml14112116x9992-1461391039.jpg

Articole recomandate

Poliția federală americană FBI a plătit peste un milion de dolari unor hackeri pentru a debloca iPhone-ul unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California), a afirmat joi directorul FBI, James Comey, citat de AFP.


Întrebat la Londra, cu prilejul unei conferințe privind securitatea, despre cât a plătit FBI pentru a debloca aparatul, James Comey a răspuns: "Mult".

"Cu siguranță, mai mult decât voi câștiga până la finalul mandatului în acest post, în șapte ani și patru luni. Însă, în opinia mea, a meritat", a dezvăluit el, potrivit unei retransmisii video a conferinței Aspen security forum.

Salariul lui James Comey este de 14.900 de dolari pe lună. Factura pentru deblocarea ar fi, în consecință, mai mare de 1,3 milioane de dolari.

Apple s-a aflat în acest an în centrul unei confruntări cu justiția americană, refuzând să ajute poliția să ocolească măsurile de securitate pentru ajunge la conținutul cifrat al mai multor iPhone-uri, aparținând mai ales unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino în California (14 morți pe 2 decembrie) sau unui traficant de droguri la New York.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5301 secunde