Femeie arestată în Australia, în cazul căpșunelor cu ace și bolduri în interior

291
Femeie arestată  în Australia, în cazul căpșunelor cu ace  și bolduri în interior - capsunecuace-1542029150.jpg

Articole recomandate

Poliția australiană a anunțat arestarea și inculparea unei femei, în vârstă de 50 de ani, pentru șapte capete de acuzare, în cadrul anchetei care vizează cazul căpșunelor cu ace de cusut în interior, care au produs o adevărată isterie anul acesta, în luna septembrie.

Femeia, care a fost prinsă în urma unei serii de investigații vaste și complexe, a fost prezentată ieri tribunalului din Brisbane, în Queensland (nord-est). Poliția nu a oferit, însă, detalii referitoare la rolul sau implicarea acesteia în incidente.

Australia a trăit, în luna septembrie, mai multe săptămâni de panică, după descoperirea mai multor cazuri de căpșune cu ace și bolduri în interior, incidente care au provocat dificultăți producătorilor, panică în rândul consumatorilor și un val de farse pe rețelele de socializare.

Peste 100 de cazuri de "căpșuni capcană" au fost raportate după primul incident, căruia i-a căzut victimă un bărbat, spitalizat pentru dureri de stomac. Un incident similar a fost semnalat și în Noua Zeelandă, într-un magazin din Auckland.

Cazurile descoperite au forțat supermarketurile să retragă căpșunele de pe rafturi, iar pe cultivatori să distrugă stocurile nevândute. De asemenea, legislația în domeniu a fost înăsprită, cei vinovați de contaminări alimentare riscând până la 15 ani de închisoare.

"Nu este de glumă. Nu este acceptabil, așa ceva nu este acceptabil în această țară. Autorul este un laș și un nenorocit", declarat, în septembrie, premierul australian Scott Morrison, într-un discurs televizat, amintește Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4034 secunde